top of page

De heilige Martinus wordt rond 11 november in de kijker geplaatst, maar het blijft niet bij deze feestdag alleen.

Dag in dag uit proberen een beetje waar te maken van de boodschap van Sint-Martinus, is een grote uitdaging.

Onze school is een katholieke school en daar zijn wij fier op. Meer dan 110 jaar lang hebben mensen het beste van zichzelf gegeven om in het spoor van Jezus onze school te maken tot wat ze nu is: een school waar iedereen welkom is, iedereen zonder onderscheid, waar zorg gedragen wordt voor elkaar, waar het Woord van God centraal staat, een katholieke school in de multiculturele samenleving die Burcht is.

visie1.JPG

Dienstbaarheid

Op 18 november 2011 werd de bouwwerf van de basisschool Sint-Martinus  ingezegend. Om dit belangrijke moment in de geschiedenis van onze school nooit te vergeten werd een kunstwerk gemaakt met twee handindrukken in gips. De jongste kleuter die op dat ogenblik nog maar net aan haar schoolloopbaan begonnen was en het langst zetelende lid van het schoolbestuur die zelf ook oud-leerling is, verleenden hun medewerking: Yelena De Landtsheer en de heer Jan Peeters. Het kunstwerk heeft de naam “dienstbaarheid” gekregen. Deze dienstbaarheid heeft er onder andere voor gezorgd dat er door veel begeesterde inzet een nieuwe school is gekomen in Burcht. Deze dienstbaarheid wil ook doorgegeven worden over de generaties heen.

Het kunstwerk hangt in de inkomhal van onze Idsteinlaan 18, de plaats waar jarenlang werd naar uitgekeken en die nu al meer dan 3 schooljaren  prachtig dienst doet.

 

visie5.JPG
visie3.JPG
visie2.JPG
visie4.JPG
bottom of page